KŪKA “Santa”

 190 gr milti

250 gr cukurs

6 ēd. k. Kakao

1 tk kanēlis (var arī nelikt, ja negaršo kanēlis)

1 tk vaniļas cukurs

1 tk cepamais pulveris

1/2 tk soda

šķipsna sāls

350 gr rīvētu ābolu

2 olas

120 gr skābā krējuma

160 gr augu eļļa vai mīksts sviests

2 ēd.k. Alīdas espresso (jeb stipra) kafeja

 

 

Bļodā sakuļ 2 olas, pievieno klāt krējumu, augu eļļu, kafejas espresso, vēlreiz sakuļ; iemaisa klāt visas sausās sastāvdaļas, rīvētos ābolus, kārtīgi samaisa.

Uzkarsē cepeškrāsni 190C – 200C

Var cept dažādās kūku veidnēs – es cepu apaļā kūkas formā ar d 30 cm (aptuveni 30-40 min) – vai arī cep kā mafinus.

Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – līdz mīkla nelīp klāt.

 Kamēr dziest kūka, pagatavo kremu un kafejas griljāžu:

Kremam:

100 gr sviesta

180 gr bezpiedevu krēmsiers

100 gr cukura

vaniļas cukurs

visas sastāvdaļas kuļ vienmērīgā masā līdz izkusis cukurs.

 Kafejas griljāžai:

Uz vidējas uguns/liesmas pannā izkausē pikucīti sviesta, uzkaisa cukuru, Alīdas kafeju un nedaudz auzu pārslas, apbrūnina un atdzesē. Šeit pēc izvēles var pievienot klāt arī dažādus riekstus.

 Atdzesēto kūku garnē ar kremu, kafejas griljāžu.

 Kūka ir garšīgāka, ja paspēj atdzist ledusskapī vairākas stundas.

Iesaku baudīt kopā ar tikko uzvārītu, aromātisku Alīdas kafeju!

 Santa Curikova

Aknīste

 

Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .