Rabarberu Kekss”Alīdas”Rozīte

Sastāvs:

Ø  3-5 olas ( atkarīgs no olu lieluma)

Ø  150 g cukurs

Ø  150g žāvētu rabarberus (sukādes)

Ø  Šokolādes miltu maisījums

Ø  50g olīveļļu

Ø  1ēdamkaroti Olīveļļas vai sviestu pannas ieziešanai

Ø  150g Alīdas kafeja

Ø  50g medus

Ø  50ml  pienu

Dekorēšanai:

Ø  Pūdercukurs

Ø  Žāvētas dzērvenes(sukādes)

Palīgrīki:

Mikseris

Bļoda

Putojamā slotiņa

Silikona lāpstiņa

Paanna ar rozes formu (silikona forma)

Cepeškrāsns – kūkas cepšanai

Koka irbulītis- kūkas gatavības pārbaudīšanai

Keksa pagatavošana

Saputo 3-5 olas ar 150g cukura , pamazām pielej olīveļļu. Kad masa ir saputota, tad  pievieno svaigi uzvārītu Alīdas kafeju ar  pienu un medu 250ml. Visu samaisa mikserī, tad pivieno šokolādes miltu maisījumu, kas paredzēts keksu gatavošanai.  Pievinožāvētus rabarberus. Visu vienmērīgi iecilā saputotajā masā . Ieziež rozes formiņu ar taukvielu, lai vieglāk izņemt no formiņas.  Masai jābūt bieza krejuma konsistencei. Pagatavoto masu lej formā un liek cepties uzkarsētā krāsnī 180-2200C 40-50 min . Gatavību pārbauda ar kociņu, ja nelīp pie koka irbulīša , tad kūka ir gatava. Viss atkarīgs no krāsns cepšanas īpatnībām.  Dekorēsanai izmantoju pūdercukuru ar dzērveņu žāvētajām sukādēm .Lai viss izdotos – vajadzīga laba oma! Veiksmi! Lai labi garšo! Izbaudi pavasara svaigumu ar rabarberiem!

Ar cieņu

kūkas autors, Inese Kukle

Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .