Elvīras Murānes  Ozols – Zīle

Melnā prinča biskvīts

1 gl miltu

1 gl skāba krējuma 35%

1 gl cukura

2 olas

2 ēd karotes kakao pulvera

1 ēd karote cepamais pulveris

Ruma ekstrakts

Gatavošana: Olas dz. sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu, maisa. Pieliek miltus (sijātus), cepamo pulveri un kakao. Beidzot iecilā olu baltumus, kuri saputoti stingrās putās. Masu lej sagatavotā veidnē, cep 190 grādos apmēram 30-35 minūtes. Atdzisušu sadala 2 ripās.

Kafejas vārītais krēms.

Pūdercukurs

4 olu dzeltenumi

1 glāze aukstas stipras kafejas

200 gr saldkrējuma sviesta

1 ēd karote miltu

Pagatavošana: Olu dzeltenumus nedaudz saputo ar pūdercukuru, pievieno kafeju ALĪDA un iemaisa miltus, lai neveidojas kunkuļi.

Masu liek ūdens peldē, vāra līdz labi sabiezē. Atdzesētai masai pakāpeniski pievieno istabas temperatūrā sasildītu sviestu. Puto līdz gaisīgai krēma masai.

Biskvīta kūka.

 

6-7 olas

6 ēd karotes cukura ( strīķētas)

6 ēd karotes miltu ( strīķētas)

Ja vēlas pievieno smalki rīvētu citrona miziņu

Gatavo:

Atsevišķi puto olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tas izkusis un apjoms palielinājies 2,5 reizes. Olu baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumu masā sijājot iecilā miltus, labi sajauc. Pievieno olu baltumus, iecilājot. Lej sagatavotā veidnē, cep 180 grādos.

 

Krēms ar maskarpones sieru.

250 gr siera

350 gr salda 35% krējuma

1,5-2 ēd karotes pūdercukura

75 gr skābo ogu želejas ( plūmju, jāņogu utt)

Saldo krējumu saputo ar sieru un putojot pievieno pūdercukuru un ogu želeju.

Dekorēšanai. Izmanto vārīto kafejas krēmu vai vārīto sviesta piena krēmu, ko gatavo kā kafejas krēmu tikai kafejas vietā ņem pienu.

Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .