Kafejas kēksiņi ar bezē cepurīti

Sastāvdaļas

Mīklai:

150 g sviests (istabas temp.)

300 g cukurs

280 g milti

1 tējk. cepamais pulveris

2 olas

1 glāze piena

1 nepilna krūze stipras Alīda kafejas

kakao pulveris 

Pildījumam:

ievārījums pēc izvēles

 Glazūrai:

2 olu baltumi

200 g pūdercukura

šķipsniņa sāls

5 ēdk. stipras Alīdas kafejas

Pagatavošana:

1.      Bļodā ber miltus, cukuru, cepamo pulveri un kakao pulveri, pievieno sviestu, olas, pienu un novārītu un atdzesētu Alīdas kafeju. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla.

2.      Mīklu pēc tam pilda mini kēksiņu formiņās.

3.      Kēksiņus cep 15 – 18 minūtes 1800 temperatūrā līdz tie skaisti pacēlušies un brūni.

4.      Kad kēksiņi izcepušies, tos ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

5.      Kamēr kēksiņi dziest, gatavo glazūru. Olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem šķipsniņu sāls un ar mikseri kuļ pamazām pievienojot pūdercukuru. Kad iegūts stingrs olbaltums, pamazām pievieno kafeju. Visu kārtīgi saputo.

6.      Atdzesētajiem kēksiņiem vidū  izdobj caurumu, tajā pilda ievārījumu.

7.      Olbaltumu krēmu pilda konditorejas tūtā un uzspiež katram kēksiņam kā mazu cepurīti.

8.      Kēksiņus liek uz cepamās pannas un cepeškrāsnī iekšā – cep vēl 5 līdz 7 minūtes, kamēr olbaltums sāk kļūt zeltains.

9.      Gatavos kēksiņus ņem laukā un atdzesē. Pasniedz dekorētus ar ogām vai piparmētru lapiņām.

 

Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .