Egijas Moldānes

 

Sastāvdaļas

Bezē

8gb olas

0.5kg cukurs

Krēms

2 bundziņas vārīta pilnpiena

1 bundziņa pilnpiena

3 pac. Īsta sviesta

1kg zemesriekstu

100ml Alīda kafeja 

 

Pagatavošana

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem (vajadzēs tikai baltumus).

Sāk putot baltumus un lēnām pievieno cukuru puto līdz putas ir ļoti stingras. Tad sadala divās daļās un izklāj uz pannām. Abas kārtas liek kaltēties 110 grādos apmēram divas stundas.

Atdzesē.

 

Krēms

Apgrauzdē zemesriekstus un tos sasmalcina.

Bļodā liek vārītos pilpienus un 2 sviesta pacinas. Putojot lēnām lej klāt Alīda kafeja. Puto kamēr ir gaisīgs krēms. Beigās pievienos apgrauzdētos un sasmalcinātos zemesriekstus. 

Šo krēmu liek starp abām bezē kārtām un apsmērē maliņas. 

Tad puto otru krēmu

Pilpienu ar vienu sviesta paciņu saputo gaisīgā masā. 

Un dekorē torti.

Labu apetīti!

Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .